Látványos, finom és létrehozott egy műfajt

A popcorn. Tudtátok, hogy a Hot Butter - Popcorn c. száma volt az első olyan elektronikus szám, ami toplistás volt (értsd: az emberek tényegesen pénzt fizettek érte)? Száz, hogy vágja mindenki:

Ez szép, ugyanakkor az is érdekes, hogy hogy jön létre az igazi pattogatott kuki: Elég ősi módszerrel készül a dolog, konkrétan ezer éves sírokban is találtak pattogatott kukoricát (amit elvileg nem a régészek vittek magukkal nassolni, hanem ajándék volt a halottnak).Az alap egyszerű: Ha erősen melegíted, akkor elpárolog a víz a kukoricaszem belsejében, és a gőz nagy belső nyomást hoz létre. Ha ez meghalad egy bizonyos fokot, a mag szétrobban - kipattog. Ilyenkor a keményítőtartalmú belső rész szerkezete némiképp megváltozik (a keményítőszemcsék felduzzadnak) és készen áll a könnyen rágható, puha, ám amorf popcorn.

Tehát így:

2011.04.18. 14:39 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kemiajunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr782836783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása