Ilyen egy tablettázó élete a Csillag Születikben

Farkas György Gyula, alvilági nevén MC Gyufa minden kétséget kizáróan az egyik legnagyobb fenegyerek magyar tablettázók közt! A srác kigyógyult a gyerekkori epilepsziából, de ebből hátramaradt neki cserébe egy erősnek mondható dadogás. Ha reppel akkor viszont elmúlik, teljesen tisztán nyomja. 

Az epilepsziának sokféle alcsoportja van, elsősorban az agykéreg funkciózavara vagy agyi megbetegedés áll mögötte, ami enyhébb-súlyosabb rohamokhoz vezet. A rohamok miatt a legtöbb ember először tart az ilyen betegektől - a középkorban Morbus Sacer-ként ismerték, azaz szent betegségként, ami kb. annyit tett, hogy az epilepsziásokat szerintük megszállta az ördög, és ezért a halálra szadizást (gyakorlati ördögűzést) választották a legtöbbször gyógyító terápiának. (Sokak szerint Mohamed próféta is epilepsziás volt, de az ilyen irányú kutatásokat a muszlim országok érthető okokból nem támogatják túlzottan.)Egyébként normálisan együtt lehet élni a betegséggel, a rohamok is teljesen kezelhetők, nem kell tőlük megijedni. A gyerekkorban felismert epilepsziások jó részét meg meg is lehet gyógyítani.

Ami a kémiához szorosabban köti MC Gyufát az az, hogy tablettázóként dolgozik egy gyógyszergyárban. A tablettákról és a gyógyszerekről biztosan lesz még szó, annyit azonban áttekintésként el lehet mondani, hogy tabletta az, ami préseléssel készül. Préseléssel könnyen ki lehet szabni egy adagot a gyógyszerből, megfelelő fizikai és kémiai stabilitást is nyújt. Folyékony és száraz anyagot is lehet tablettázni, feltéve, hogy homogenizálva van. A homogenizálás annyit tesz, hogy egyenletesen legyenek eloszolva az egyes anyagok, tehát minden tabiba ugyanannyi jusson mindenből. Utána a tablettázógépbe csak bemegy egyik oldalról a cucc, a gép beadagolja egy körbeforgó kerek, forgó, liggatott tárcsába, ahol az egyes mélyedésekbe jutó anyagokat felülről rápréseli egy fickós acélrúd, és már potyognak is a jóféle gyógyszerek.

Szóval a dadogásmentes tablettázórap-ért duplán hajrá Gyufa, ha megtanulsz csak reppelve beszélni, simán lehetsz freestyle bajnok is! Mert az alap, hogy   a lelked a dallam, a tested a ritmus... 

2011.04.05. 19:50 3 hozzászólások

A bejegyzés trackback címe:

https://kemiajunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr202802751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aliszka 2011.04.06. 08:57:26

Ez úgy konkrétan miről szólt?

Dandie (törölt) 2011.04.06. 09:10:47

namost vagy Gyufáról, vagy a gyógyszer gyártásról, de semmiképp sem a kémiáról. Passz.

borovi 2011.04.06. 09:55:42

Milyen fogkrémet használsz, hód?...
süti beállítások módosítása