Ami vonzó

Általánosban a teljes hatodikos férfitársadalom meg volt nálunk arról győződve, hogy a csajok egy fickót sem méltányolnak jobban, mint aki berobban a tornatermi sulibuliba egy hátrafordított Rapülők baseball satyiban, jó parasztosan beüvölti a táncoló tömegnek, hogy "ááh, jéééóóó !", hogy érezzék, hogy elkapta a feelinget, majd a szertárból kihozott lasztik közül megpróbál egyszerre kettővel dekázni, mert azzal meg lealázza többi hímet. Nem mondom, hogy ez nem működik, de a kémia alapján a feromonok nagyobb hatásfokkal dolgoznak.

A feromonok, olyan vegyületek, amiket kvázi folyamatosan tol ki magából az ember, állat, rovar (+ néhány növény is) egyfajta láthatatlan (és szagtalan) lábnyomként.Ezzel úgy tudunk kommunikálni a másikkal, hogy nem is kell feltétlenül ott lennünk, elég ha otthagytunk vagy odafújt a szél egy keveset a feromonjainkból. Ez a vegyület jó esetben felszívódik az orr nyálkahártyáján keresztül, elmegy a csajszi/koma agyáig, és felszólítja azt azonnali nemi hormonok termelésére. Ha pedig megnövekednek a nemi hormonok, egyből szimpatikusabbak leszünk az ellenkező nem számára. Mondjuk egy kutyának kb. 200 millió érzékelő sejtje van az orrában, az embernek meg kb. 10 millió, szóval ha nagyon döntjük a feromonokat, jó eséllyel odajön egy kutyi is körbeszagolni, hogy mi a gond.

Diszkópatkányoknak rossz hír, hogy ha lucskosra izzadod az inged, az nem jár több feromonnal, mert intenzív testmozgásnál inkább bomlástermékeket küldesz a többieknek, ami leginkább a legyeknek vonzó. Vannak feromon tartalmú parfümök is, azonban ezek se csodaszerek, mivel keverednek a saját természetes kipárolgásoddal így egy rossz parfümmel akár végzetesen undorító aurát is elő lehet idézni. Szóval marad gyakorolni a világ legszekszibb dolgát, a brit akcentust. Alább Zsákos Dani lát el minket életvezetési tanácsokkal, kellemes cockney-mockney essex-i baritonján.

2011.04.04. 13:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kemiajunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr292798724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása