Kísérletek (1.)

A kémia elképesztő előnyben van a többi tantárgyhoz képest azzal, hogy iszonyat látványos kísérleteket lehet csinálni az tanítás során. Ez azért jó,mert így az is megjegyzi amit látott, hallott vagy szagolt, aki egyébként a rotringját próbálja minden eddiginél tovább feltolni az orrába. Ha leég mellette egy negyed köbméteres metánbuborék, tuti, hogy minden kiscsajnak kiesik a kezéből a Glamour. Szóval ezért bántó, hogy a sulikban olyan keveset kísérleteznek, pedig bakker, ez maga a kémia. Ráadásul az egyetemeink színvonala általában alulról súrolja a középszerűt és speciel pont a kémiát meg lehet itthon is úgy tanulni, hogy később Nobel-díjas legyél. A legkirályabb az lenne, ha lennének bazi nagy, Das Experiment feliratú (valamilyen goth betűtípussal!), lángokat szóró rock'roll kamionok, amik olyan helyekre is elvinnék legfrappánsabb kísérleteket, ahol nincs pénz vagy felkészült tanár ilyesmihez. Oké, lehet, hogy ez túlzás, de kísérletezni akkor is egyszerűen muszáj.

Alább Jóska bácsi és Irénke néni pirománkodik a hetedikesekkel és az összes elég látványos lett (kivéve a szökőkutat, de ott meg Mátéka brillírozik cserébe).

2011.03.28. 14:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kemiajunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr912778753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása